آش رشته، يکي از غذاهاي سنتي و محبوب ايرانيان، هميشه در دل مردم جاي خاصي دارد. اين آش نه تنها به عنوان وعده اصلي بلکه به عنوان پيشغذا نيز سرو ميشود. در ماه رمضان، آش رشته به عنوان غذايي دلپذير براي افطار انتخاب ميشود و در فصول سرد سال، به ويژه محبوبيت بيشتري پيدا ميکند. همچنين، در مناسبتهاي ويژهاي مثل شب يلدا، چهارشنبه سوري و سيزده به در، اين خوراک خوشمزه در سفرهها ديده ميشود. اگر شما هم قصد پختن اين آش لذيذ را داريد با ما همراه باشيد تا مواد لازم براي آش رشته براي 15 نفر و همچنين طرز تهيه آن را بررسي کنيم.
دستور پخت آش رشته براي 15 نفر
آش رشته يکي از غذاهاي محبوب و سنتي ايراني است که به ويژه در مراسمهاي نذري تهيه ميشود. در اينجا مراحل کامل و دقيق تهيه اين آش خوشمزه را براي 15 تا 20 نفر آوردهايم.
مرحله اول: خيساندن حبوبات
براي جلوگيري از نفخ حبوبات، نخود و لوبيا را از يک شب قبل خيس کنيد و هر چند ساعت يک بار آب آنها را عوض کنيد. عدس را فقط 2 ساعت قبل از پخت بخيسانيد، چرا که نفخ کمتري دارد.
مرحله دوم: پختن نخود و لوبيا
نخود و لوبيا را به صورت جداگانه بپزيد. توجه داشته باشيد که آنها را آنقدر نپزيد که له شوند. پخت آنها به مدت 30 تا 40 دقيقه کافي است.
مرحله سوم: آماده کردن پياز داغ
پيازها را پوست کنده و بشوييد، سپس به صورت خلالي خرد کنيد. در يک قابلمه روغن داغ کنيد و پيازها را در آن سرخ کنيد. کمي زردچوبه به پيازها اضافه کنيد تا عطر و طعم خوبي پيدا کنند. مراقب باشيد پيازها نسوزند، سپس آنها را از روغن خارج کرده و کنار بگذاريد.
مرحله چهارم: تهيه سيرداغ و نعناع داغ
سيرها را پوست کنده، بشوييد و به صورت نگيني ريز خرد کنيد. سيرها را در روغن کمي تفت دهيد، سپس نعناع خشک را اضافه کرده و يک يا دو بار هم بزنيد. بلافاصله تابه را از روي حرارت برداريد، زيرا نعناع زود ميسوزد.
مرحله پنجم: پختن عدس
عدسها را پس از خيساندن بشوييد و در قابلمهاي که قرار است آش را در آن بپزيد، بريزيد. نصف قابلمه را آب اضافه کنيد و حرارت را ملايم کنيد. صبر کنيد تا عدسها نيمپز شوند که اين مرحله حدود 30 تا 40 دقيقه طول ميکشد.
مرحله ششم: اضافه کردن سبزي آش
سبزي آش را به صورت ريز خرد کنيد. وقتي عدسها نيمپز شدند، سبزي خرد شده، نخود، لوبيا و برنج را به قابلمه اضافه کنيد. سپس آب قلم را نيز داخل قابلمه بريزيد. در اين مرحله درب قابلمه را نگذاريد و هر 5 دقيقه يک بار آش را هم بزنيد تا مواد به خوبي پخته شوند.
مرحله هفتم: اضافه کردن رشته آش
زماني که عدسها کاملاً پخته شدند، وقت اضافه کردن رشته آش است. رشتهها را به 2 الي 3 قسمت تقسيم کنيد و به آرامي از بالاي قابلمه اضافه کنيد. توجه داشته باشيد که رشتهها را يکجا در وسط قابلمه نريزيد؛ دست خود را بالاي قابلمه نگهداريد و رشتهها را در تمام نقاط آش پخش کنيد. به طور مداوم آش را هم بزنيد تا رشتهها به هم نچسبند. ميتوانيد کمي زردچوبه نيز براي عطر و رنگ به آش اضافه کنيد.
وقتي رشتهها نرم شدند، مقداري از پياز داغ و مخلوط سير داغ و نعناع داغ را داخل آش بريزيد و هم بزنيد. سپس کمي از آش را بچشيد و نمک و فلفل را به آن اضافه کنيد. بعد حرارت را خاموش کرده و درب قابلمه را بگذاريد. اجازه دهيد آش به مدت 20 الي 30 دقيقه بماند تا جا بيفتد. اگر آش شما خيلي سفت شد، کمي آب قلم يا آب جوش اضافه کنيد و روي حرارت بگذاريد تا يکي دو قل بزند.
مرحله هشتم: سرو آش رشته
آش را در ظرفهاي سرو بکشيد و روي آن را با کشک رقيق شده با آب، پياز داغ و مخلوط سير داغ و نعناع داغ تزئين کنيد. سپس آن را به مهمانان ارائه دهيد و از طعم لذيذ آن لذت ببريد.
با رعايت اين مراحل، آش رشتهاي خوشمزه و جاافتاده براي 15 تا 20 نفر آماده خواهيد کرد که ميتواند دل همگان را شاد کند.
براي تهيه انواع سبزيجات خشک به صورت فله و بسته بندي از سايت بالسي مي توانيد با شماره 091289392 تماس بگيريد.
فوت و فن خوشمزه شدن آش رشته
براي خوشمزه تر شدن آش رشته مي توانيد نکات زير را در نظر بگيريد.
1- براي پخت آش نذري حتماً از آب قلم (گاو يا گوسفند) استفاده کنيد تا طعم و قوام بهتري داشته باشيد.
2- قلم را يک روز قبل با کمي نمک، فلفل سياه، پياز و برگ بو مزهدار کرده و بپزيد و سپس آب آن را در آش استفاده کنيد.
3- کشک را با مقداري آب جوش حل کنيد و در نيمي از آن زعفران دمکرده بريزيد تا رنگ آن زرد شود.
4- هرچه مواد آش بيشتر باشد، احتمال تهگرفتن آن نيز بيشتر است؛ بنابراين، در حين پخت آش را مداوم هم بزنيد.
5- حبوبات را در حين پخت نمک نزنيد تا سريعتر بپزند.
6- از قابلمهاي با گنجايش بيشتر از حجم مواد اوليه استفاده کنيد تا در حين پخت سر نرود.
7- قبل از اضافه کردن سبزي، کمي نمک به آش بزنيد تا رنگ سبزيها حفظ شود.
8- سبزيها را خيلي ريز خرد نکنيد؛ آنها بايد در آش معلوم باشند.
9- حبوبات را به اندازهاي بپزيد که له نشوند، زيرا در آش ظاهر خوبي ندارند.
10- به ياد داشته باشيد که آب قلم، رشته و کشک نمک دارند؛ پس در افزودن نمک مراقب باشيد.
11- عدس را حتماً در قابلمه آش بپزيد تا رنگ طبيعي آب آش حفظ شود.
12- سبزي آش بايد کاملاً بدون ساقه باشد.
13- در شهرهاي مختلف ايران، آش رشته با انواع سبزي و نسبتهاي مختلف درست ميشود.
14- براي خوشعطر شدن ميتوان از ترخون و مرزه استفاده کرد يا به جاي اسفناج، از برگ چغندر بهره برد.
کنيد ,قابلمه ,رشته ,مرحله ,باشيد ,بزنيد ,اضافه کنيد ,اضافه کردن ,داشته باشيد ,استفاده کنيد ,رشته براي ,توجه داشته باشيد